Jdi na obsah Jdi na menu
 


Články

Příspěvky

15. 6. 2008

Reportáž ze setkání evropských evangelikálů

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

ObrazekVe dnech 24.- 29.5. 2008 jsem měl příležitost účastnit se konference nazvané „The European Leadership forum“ (Evropské fórum vedoucích). Konference se pravidelně koná v maďarském Egeru a pořádá ji skupina napojená na Evropskou evangelikální alianci s velmi významnou pomocí partnerů z USA.

 
Celý příspěvek

16. 5. 2008

Den pro rodinu (zamyšlení ze setkání v Třinci)

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

Obrazek

Když jsem přemýšlel o tom, co tady vtěsnat do těch několika vět, položil jsem si otázku, co je to vlastně rodina? Jak vlastně vnímá rodinu dnešní společnost? Když jsem tuto otázku vepsal do okna internetového vyhledávače, jako první se mi objevil odkaz na diskusní forum jistého dámského časopisu. Přečetl jsem si asi tucet příspěvků a zjistil, že jsem nalezl asi půl tuctu definic toho, co je rodina.

 
Celý příspěvek

9. 5. 2008

Daniel Raus: Ve které zemi se čte Bible nejvíc?

/ Rubrika: Články / Komentářů: 1

Obrazek

Ve které zemi se čte Bible nejčastěji? Kolik lidí se v různých zemích modlí? Kde se čte náboženská literatura? Kolik procent obyvatelstva chodí do kostela. Přečtěte si zajímavé zpracování některých statistických dat, jak je přináší Daniel Raus. Čtěte zde.

 
Celý příspěvek

22. 4. 2008

Pryč s nahotou!

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0
Obrazek

Velmi se veselím z Hospodina, má duše jásá k chvále mého Boha, neboť mě oděl rouchem spásy, zahalil mě pláštěm spravedlnosti…

Izajáš 61,10

 
Celý příspěvek

26. 3. 2008

Výzva k pomoci

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

ObrazekObracím se na Vás s výzvou a případně s prosbou. Můj bývalý spolužák z Tanzanie (Zakayo Malekwa) mi poslal prosbu o finanční pomoc pro dvě dospívající ženy, které utekly ze svých domovů, protože byly nuceny do sňatků, do kterých nechtěly vstoupit.

Zatím jsou u něj na Biblické škole, ale jsou úplně bez prostředků. Touží se zapojit do studia na Biblické škole a dát se do služby evangelia. K tomu, aby mohly studovat, potřebuje každá $100. Pokud byste někdo chtěli pomoci jakýmkoli obnosem, dejte mi, prosím, vedět na adrese michal(tečka)klus(zavináč)seznam(tečka)cz. Děkuji. 

 
Celý příspěvek

22. 2. 2008

Neřešené partnerské problémy zkracují život

/ Rubrika: Články

Obrazek

Každému je jasné, že je důležité v manželství dobře komunikovat. Komunikovat, znamená posunovat se sobě blíže, komunikovat znamená odstraňovat překážky. Zdravý vztah je závislý na řešení problému. Odborníci z Michiganské univerzity statistický ověřili, že řešení či neřešení konfliktů má vliv na délku života. Více se dočtete zde.

 
Celý příspěvek

10. 2. 2008

Rozvody škodí životnímu prostředí

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

Obrazek

Na Michiganské univerzitě provedli výzkum, kde zkoumali, jaký dopad mají rozvody na ekonomiku a na životní prostředí. Z výsledků je jasné, že jedním z významných nástrojů, jak chránit Bohem stvořenou přírodu je udržovat kvalitní manželství. Více se dočtete zde. (Jde o zprávu z z 28.1.2008)

 
Celý příspěvek

29. 1. 2008

Jan Švejnar a konzervativní hodnoty II

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

Obrazek

V jednom z předchozích článků jsem Vás navedl na otevřený dopis Radima Ucháče. Chci Vás upozornit na to, že ve svém otevřeném dopise Tomáš Halík obviňuje Radima Ucháče z pomluvy a lži. Více si můžete přečíst zde. Také upozorňuji na článek, který popisuje rozhovor Jana Švejcara v pořadu Českého rozhlasu Dotyky víry. Článek najdete zde.

 
Celý příspěvek

11. 1. 2008

Švajnar a konzervativní hodnoty

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0
Obrazek

Kladl jsem si otázku, jaký má Jan Švejcar, kandidát na prezidenta, vztah ke konzervativním hodnotám. Jistou odpověď jsem nalezl v otevřeném dopise senátorům za KDU-ČSL JUDr. Petru Pithartovi a Ing. Josefu Vaculíkovi.

 
Celý příspěvek

14. 12. 2007

Adventní zamyšlení

/ Rubrika: Články

ObrazekAni se nám to nechce věřit a advent je zase tady. Advent je obdobím očekávání a přípravy. Mnoho z těchto adventních aktivit nás má připravit na Vánoce. Připravujeme se tím, že zdobíme a pečlivě uklízíme naše domovy. Chystáme se na to, že u štědrovečerního stolu budeme chtít ostatní obdarovat a takto jím udělat radost. Navštěvujeme různé adventní koncerty, aby nás připravily a naladily na tu vánoční atmosféru.

 
Celý příspěvek