Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 2. 2007

O andělech na cestě

ObrazekOn svým andělům vydal o tobě příkaz, aby tě chránili na všech tvých cestách.Žalm 91:11

 Po přečtení tohoto verše a vlastně celého žalmu by možná nejednoho napadlo, že jakékoli pojištění je zbytečné, že se nepotřebujeme v autě připásávat, že nemusíme brát předepsané léky, nebo že si můžeme skočit do výběhu se lvy. Toto jsou samozřejmě extrémní případy, ale i nám se stává, že nedobře aplikujeme tyto verše. Pod pláštěm zbožnosti a dokonce evangelizace volí někteří z nás cestu kompromisů a jdou dále, než je bezpečné. Jiní zas dělají riskantní a nepromodlená rozhodnutí a ty, kdo pro jejich názor nemají pochopení, označují za jedince s nedostatkem víry.

Sám Ježíš Kristus nám však ukazuje, že tohle není směr, kterým máme jít. Satan citoval právě tento verš, když pokoušel Ježíše na poušti. Ježíšova reakce byla jednoznačná. Řekl: „Je také psáno: „Nebudeš pokoušet Hospodina, Boha svého.““ Tímto jsme vyzvání, abychom nezneužívali a nepřekrucovali zaslíbení, které nám Hospodin dává. Toto zaslíbení nám totiž neslibuje ani dokonalé zdraví ani neomezený finanční úspěch.

Tak co nám to vlastně v tomto verši Hospodin říká? Mluví o andělích jako o osobních strážcích, které Hospodin dal těm, kdo v něm mají útočiště. Ti, kdo se utíkají k Hospodinu, již tyto strážce, kteří je chrání vždy a všude, obdrželi.

Pak nás ale zákonitě napadne, proč musíme i my křesťané procházet přes tolik bolesti, utrpení a zklamání. A tu musí zapracovat naše víra, ve které musíme přijmout, že i tyto situace jsou výsledkem toho, že nás tito andělé chrání, a že se děje přesně to, co je vůle Toho, kdo nás stvořil a vyvolil.

Jsem si jist, že pokud dovolíme těmto strážcům, aby nás chránili, pak zjistíme, že nás vedli po těch nejlepších cestách. Co víc, jsem si jist, že pokud tyto strážce z našeho života nevyženeme, pak se oni postarají, aby všechny naše cesty vedly přes Golgotu.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář