Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 8. 2007

Podobenství o dvou stavitelích

A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nespadl, neboť měl základy na skále. Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku. A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký." Když Ježíš dokončil tato slova, zástupy žasly nad jeho učením; neboť je učil jako ten, kdo má moc, a ne jako jejich zákoníci. (Mat 7:24-29)

Vážení posluchači, dneska jsme mluvili o manželství a rodině. Chtěl bych u tohoto tématu zůstat a proto jsem vybral toto podobenství o dvou stavitelích. Myslím si, že právě pro manželství a rodinu je absolutně zásadní. Možná namítnete, že v tomto textu nebyla o manželství či rodině ani zmínka. A máte pravdu. Ale je zde řeč o základu, tzn. o tom, co je absolutně zásadní pro každého člověka a tedy i pro manželé či rodinu.

Co je tím základem, který způsobí, že jednotlivec, manželství či celá rodina přežije i velice složité životní situace? Tím základem je naslouchání Božímu slovu a poslouchání Božího slova. Naslouchání a poslouchání. Pokud tyto dvě aktivity jsou viditelné ve Vašich životech, potom obstojíte, pokud chybí, pak se Vám život může zřítit, jako domeček z karet.

A proto vás vyzývám: Otvírejte Bibli, Boží slovo, čtěte jej, proste Ducha svatého, aby Vám dal pochopení toho, co tam čtete. Zároveň proste o sílu podle tohoto Slova také žít. Potom bude Váš život, Vaše manželství nebo Vaše rodina na pevné skále. Potom obstojíte.

(Z vysíláni SCEAV na Rádiu Proglas)

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář