Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 1. 2008

Švajnar a konzervativní hodnoty

Věc: Otevřený dopis senátorům za KDU-ČSL JUDr. Petru Pithartovi a Ing. Josefu Vaculíkovi.

Vážení páni senátoři,

dovolujeme si Vás oslovit tímto otevřeným dopisem v souvislosti s Vaší veřejnou podporou profesora Jana Švejnara jako kandidáta na prezidenta České republiky.

Přestože respektujeme odborné kvality tohoto levicového kandidáta, nelze zavírat oči před skutečností, že jeho postoje k bioetickým otázkám a k otázkám, které se týkají rodiny, jsou buď sporné nebo zcela neznámé. Na srdci nám leží zvláště jeho přístup k zavedení eutanázie - tedy úmyslného zabíjení těžce nemocných lidí (kterou by umožnil) a k adopcím dětí homosexuálními páry, které jsou pro něj přijatelné.

Stávající prezident Václav Klaus se i přes mnohé výhrady osvědčil a své postoje deklaroval nejen sliby. Je třeba spravedlivě přiznat, že se zcela zřetelně postavil za přirozenou roli rodiny a jednoznačně ji ze své funkce hájil. Podobně jednoznačně se vyjádřil pro zachování nedotknutelnosti života nemocných lidí ohrožených eutanázií a veřejně přislíbil udělat vše pro to, aby se nemocní lidé u nás nemuseli strachovat o svůj život.

Jsme přesvědčeni, že pro senátory zvolené za křesťansko-demokratickou stranu, která hodnotově vychází z křesťanských zásad odrážejících zdravý rozum a úctu ke každému jednotlivci, by bylo v příkrém rozporu svěřit svůj hlas Janu Švejnarovi, který se veřejně hlásí ke zcela opačným hodnotám pošlapávajícím lidskou důstojnost.

Věříme, že v zájmu dobra celé společnosti a odpovědnosti ke svým voličům zapomenete na případná stará nedorozumění, oprostíte se od osobních pocitů a budete hájit hodnoty strany, za kterou jste byli do Senátu zvoleni.

Za Hnutí Pro život ČR

Mgr. Radim Ucháč

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář