Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 9. 2009

Vděčnost

Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří; tak povzbudíme mnohé, aby vzdávali díky Bohu. (2.Korintským  9:11)

 

Každé čtyři sekundy umírá na tomto světě někdo v důsledku hladu nebo nemoci způsobené podvýživou. Třičtvrtiny z těchto úmrtí jsou děti. Na následky hladu a podvýživy umírá každoročně šest milionů dětí mladších pěti let. Poslední průzkumy dokazují, že 852 000 000 lidí na světě trpí podvýživou. V 90. letech 20. století se celosvětová chudoba snížila o 20 procent. Počet hladovějících se však zvýšil o 18 milionů. Hlad a podvýživa jsou největším zdravotním rizikem, na jejich následky umírá více lidí než na AIDS, malárii a tuberkulózu dohromady.

Říjen je měsíc, kdy se často konají dožínkové slavnosti, kdy děkujeme Pánu Bohu za to, jak se o nás stará. Milí přátelé, buďme vděčni za to, co máme. Prosím, nenaříkejme na málo peněz, nenaříkejme, že se máme zle. Děkujte Bohu za to, že máte dostatek. Děkujte Bohu za to, že máte v ledničce spoustu jídla. Děkujte Bohu za to, že ať jste mladý či starý, tak máte možnost si kdykoli nakoupit nejnutnější potraviny. Buďme vděčni za nadbytek, který máme. Na druhé straně, neplýtvejme, neobžírejme se. Bohu se tyto hříchy protiví.

Samozřejmě, máme ještě další úkol. Náš Pán nás volá k tomu, abychom pomáhali trpícím a byli štědří. Každý z nás má povinnost podílet se na utrpení mnohých. Jsem hrdý na to, že pro mnohé z vás je to samozřejmost. Důkazem byla například štědrá sbírka při posledních povodních. Přestože teď potřebujeme peníze na poslední práce při dostavbě Sborového centra Hutník, přestože teď potřebujeme peníze do investice na nové topení v kostele, přesto vše vás chci znovu vyzvat k tomu, abychom jak ve svých modlitbách tak svými dary pamatovali na trpící.

Jako sbor máme jeden konkrétní projekt a to projekt pomoci v Tanzánii. Pomáhalo se v utečeneckých táborech, teď se pomáhá mladým lidem získat vzdělání. Platíme stravu, ubytování, školné. To je nesmírně důležité, protože tak dostanou práci a uživí sebe i svou rodinu.

Modleme se, aby nám Pán dal vděčné srdce. Modleme se, aby nám Pán dal štědré srdce. Ukazujme svým jednáním Kristovo srdce tomuto světu.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář