Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

13. 9. 2009

Chtít to dokážu, ale vykonat už ne

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekLidský život je nesmírně komplikovaný. Jednou z významných komplikací je to, že neovládáme ani svou vlastní vůli. Často bychom chtěli ovládat druhé a ve skutečnosti nedokážeme ovládat ani sebe. Chceme dobře vycházet s tchyní a stejně se pohádáme. Chceme se nerozčílit, ale při to když děláme domácí úkoly s dětmi stejně selžeme. Rozhodneme se, že přestaneme pít a stejně se napijeme. A můžete si zde dosadit cokoli.
 
Celý příspěvek

31. 8. 2009

Jak obstát?

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekMilé  děti, milí přátelé! V úterý začíná nový školní rok. Jsou takoví žáci a studenti, kteří o škole ani moc nepřemýšlí, protože jim škola nedělá problémy. Ale možná jsou i takoví, kteří si řekli, že by chtěli, aby ten letošní školní rok byl lepší než ten minulý. Možná to chtějí, protože se jim ty známky moc nevydařily, možná třeba i o prázdninách museli dělat zkoušky. A takoví žáci a  studenti se ptají: „Jak obstát? Co dělat, abych to zvládl?“
Audio záznam naleznete zde. 
 
Celý příspěvek

17. 8. 2009

Já jsem život

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekV Bibli najdeme celou řadu slov, kterým říkám „velká.“ Říkám jim tak proto, že jejich význam není jednoduché definovat. Jedním z takových velkých slov je slovo život.  Můžeme mluvit o tom, co je vůbec život a o tom, jak se život projevuje. Mohli bychom mluvit o smyslu lidského života. Mohli bychom hledat spousty odpovědí na otázky týkající různých oblastí života, těžkostí, problémů. Mohli bychom mluvit o tom, co je po smrti. Prostě spousta otázek.
 
Celý příspěvek

24. 7. 2009

Zapomenutá a nedoceněná tvář Boha

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekDvě přednášky z tábora XcamP ve Smilovicích.
První přednáška se jmenuje Zpomenutá tvář Boha a její audio nahrávku naleznete ZDE.
Druhá přednáška se jmenuje Nedoceněná tvář Boha a její audio nahrávku naleznete ZDE.
Více informací o XcamPu na www.xcamp.cz

 
Celý příspěvek

19. 7. 2009

Jak si zadělat na tragédii

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekPřed týdnem skončil náš letošní English camp. Byl jsem tímto táborem velmi povzbuzen, protože jsem viděl mnoho dobrého, co náš Pán Bůh dělal v životech mladých lidí. Měl jsem také dostatek příležitostí k tomu, abych s nimi mluvil. A znovu jsem si uvědomil, v jak těžkých podmínkách někteří žijí. Slyšel jsem o otcích, kteří propijí výplatu; slyšel jsem o rozvádějících se rodičích, kteří se hádají o děti; slyšel jsem o příbuzných žijících v homosexuálním vztahu; slyšel jsem o matce vyhrožující sebevraždou. Takové tragédie obklopují mnohé dnešní mladé lidi a ti pak nesmírně trpí, jejich životy jsou poznamenány. Někdy se prostě člověk stane obětí tragédie, někdy je sám původcem tragédie. A právě dnešní text je o jedné tragické rodinné situaci. Poslouchejte pozorně.  
 
Celý příspěvek

30. 6. 2009

Něco o člověku a něco o Bohu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekMilé děti, vážení rodiče, milí bratři a sestry, přátelé, dneska budeme číst z Bible jeden z nejznámějších biblických příběhů. Mnozí z Vás ho dobře znají. Přesto Vás prosím, abyste dobře poslouchali, protože tento příběh je pro nás moc důležitý. Učí nás totiž dvě zásadní pravdy, jednu o nás lidech a jednu o Pánu Bohu. Když na tyto dvě pravdy budeme vždy v našem životě pamatovat, tak nám to moc pomůže. Pomůže nám to víc než vysoká škola, víc než spousta peněz, víc než znalost mnoha cizích jazyku. Poslechněme si tedy ten příběh a potom si připomeneme ty dvě pravdy.
Audio záznam naleznete zde.  
 
Celý příspěvek

9. 6. 2009

Musíte se narodit znovu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 2
ObrazekV neděli byl v našem sboru pokřtěn Standa Bílý. Standa je člověk, který žil bez Boha, ale Bible, živé Boží slovo, ho dovedlo k pokání a k novému narození. Požádal o křest a  v neděli teda byl pokřtěn. Pán Bůh se ho dotkl svým svatým Duchem a učinil ten zázrak, že se Standa k Němu obrátil. Standa velmi často používá frázi: „byl jsem nalezen“. A tato věta nám jasně ukazuje, že si uvědomuje, že on nenašel Boha, ale Bůh nalezl jej. Modlete se, prosím, za Standu, když je jeho touhou, aby rostl v Pána Ježíše Krista. Text na dnešní neděli hovoří právě o znovuzrození a nacházíme jej u Jana 3:1-15.
Audio záznam naleznete zde.  

 
Celý příspěvek

31. 5. 2009

Instalační kázání: Útok na svobodu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekKázání vyhlášené u příležitosti instalace pastorem třineckého sboru.
Téma: Útok na svobodu
Text: 2.Korintským 4:1-6


Audio záznam naleznete zde.
  
 
Celý příspěvek

18. 5. 2009

Co je nejdražší?

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek Proč slavíme konfirmaci? To je dnes důležitá otázka. Dovolte, že znovu zdůrazním, jaký je smysl konfirmace. Ke konfirmaci mají přistupovat děti věřících rodičů, které byly pokřtěny a které jsou doma vedeny k živému vztahu k Pánu Ježíši Kristu. Konfirmandé mají být seznámeni s Božím slovem a s učením církve a na základě všech těchto znalostí mají potvrdit, že skutečně chtějí i vědomě vyznat Ježíše Krista jako Pána svého života. Často se stává, že mladí lidé, které přicházejí na konfirmační přípravu, nejsou vedeni k živé víře a potom zápasíme o to, aby se v průběhu konfirmační přípravy osobně setkaly s Pánem Ježíšem Kristem, zažily znovuzrození.
Audio záznam naleznete zde.  
 
Celý příspěvek

4. 5. 2009

Duchovní růst 1 – Blízkost s Bohem

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekCo je to blízkost? Je to velmi relativní pojem. Někdo by dnes možná souhlasil s tvrzením, že léto už je blízko. Jiný by nesouhlasil s tvrzení, že konec bohoslužeb je blízko. Takže blízkost je neměřitelná, ale blízkost je porovnatelná. Můžeme říci, že za pět minut budeme blíže konci bohoslužeb, než jsme teď. Podle stejných měřítek nemůžeme měřit jestli Honza je blíže Bohu než Alena, ale můžeme se zamyslet, zda jsem sami Bohu blíže než před rokem. A duchovním růstem se rozumí přibližování se ke Kristu. 
 
Celý příspěvek