Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

10. 3. 2008

Pane, nauč nás modlit se

/ Rubrika: Kázání

ObrazekOpět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní. Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich. (Mat. 18:19-20)

 
Celý příspěvek

4. 3. 2008

Volba patří Hospodinu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek

Žijeme ve společnosti, kdy volíme poměrně často. Volíme si životního partnera, volíme poslance nebo členy městského zastupitelstva. Ale volíme také v církvi. Volíme biskupa, pastora, presbyterstvo a další. V každé takové volbě nám mohou být nápomocny pravdy z dnešního textu.

 
Celý příspěvek

26. 2. 2008

Když dojdou síly

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

ObrazekAUDIO z bohoslužeb v Třinci
Asi každý z vás už slyšel pojem „syndrom vyhoření“. Když jsem hledal nějakou solidní definici syndromu vyhoření, našel jsem jich celou spoustu a byly dost rozlišné. Nakonec jsem si vybral jednu, která se možná nejvíce hodí do sborového prostředí...

 

 
Celý příspěvek

19. 2. 2008

Bože, pamatuj na naše manželství!

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek

AUDIO z bohoslužeb v Třinci

Bratrská láska ať trvá; s láskou přijímejte i ty, kdo přicházejí odjinud - tak někteří, aniž to tušili, měli za hosty anděly. Pamatujte na vězně, jako byste byli uvězněni s nimi; pamatujte na ty, kdo trpí, vždyť i vás může potkat utrpení. Manželství ať mají všichni v úctě a manželé ať jsou si věrni, neboť neřestné a nevěrné bude soudit Bůh. (Židům 13:1-4)

 
Celý příspěvek

4. 2. 2008

Ve spárech pokušní

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Je vždycky blízko. V každé situaci je připraveno něco nám nabídnout. Jeho nabídka zní často lákavě. Říká, že mu jde pouze o to, abychom se měli hezky. Když se jím dáme přesvědčit, často toho litujeme. Když se jím dáme přesvědčit, tak si dáváme pozor, aby nás nikdo jiný neviděl. O kom že je řeč? O pokušení.

 
Celý příspěvek

28. 1. 2008

Naprosto spravedlivý Bůh

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 1
Obrazek

!!!Jubilejní, stý příspěvek na těchto stránkách!!!

Text, který dnes budeme číst začíná slovy o opuštění. Toto slovo slýcháváme v poslední době docela často. Slyšíme o opuštěných zvířatech v útulcích, o opuštěných dětech v dětských domovech, o opuštěných manželkách či manželích. Na letištích nás varují před opuštěnými zavazadly a v práci někdy uslyšíme, že už pro nás nemají místo a že je musíme opustit. Většina těchto výrazů má v sobě negativní obsah. Jedná se o bolestné a zraňující opouštění. V našem textu také čteme o jednom bolestném opuštění – Bůh opustil Izrael.

 
Celý příspěvek

21. 1. 2008

Meč, sex, alkohol a evangelizace

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Budou to čtyři roky, co jsme poprvé zaslechli informaci o tom, že zemřel trenér české hokejové reprezentace Ivan Hlinka. To odpoledne jsem v rádiu slyšel tuto informaci ještě asi dvacetkrát. Pořád se o tom mluvilo. A debaty a připomínky pokračovaly ještě mnohem déle. V následujících dnech media neustále řešila, zda Hlinka byl či nebyl připoután, zda ve vozu, který se s Hlinkovým autem srazil fungovaly nebo nefungovaly brzdy, zda Hlinka je či není nahraditelný atd.

 
Celý příspěvek

14. 1. 2008

Ježíš na cestě marnotratného syna

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Nechť je mezi vámi takové smýšlení, jako v Kristu Ježíši: Způsobem bytí byl roven Bohu, a přece na své rovnosti nelpěl, nýbrž sám sebe zmařil, vzal na sebe způsob služebníka, stal se jedním z lidí. A v podobě člověka se ponížil, v poslušnosti podstoupil i smrt, a to smrt na kříži. (Filipským 2:5-8)

 
Celý příspěvek

6. 1. 2008

Radost v utrpení

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV roce 2000 se v Amsterdamu konala celosvětová konference o evangelizaci a misii, kterou svolal známý evangelista Billy Graham. Této konference se účastnili také delegáti z naší církve. Na této konferenci se Billy Graham osobně setkal s masajským bojovníkem Josephem, který je neohroženým kazatelem evangelia. Poslechněte si příběh tohoto Josepha. Ještě jako nevěřící potkal Joseph nějakého křesťana, který mu svědčil o Ježíši Kristu. Joseph na místě činil pokání a přijal Ježíše Krista jako svého Pána. Byl naplněn obrovskou radostí a okamžitě se rozhodl, že musí jít do své vesnice a podělit se s lidmi o radostnou zprávu o Spasiteli, který svou smrtí vykoupil člověka z hříchu.

 
Celý příspěvek

29. 12. 2007

Ukázala se Boží milost

/ Rubrika: Kázání

ObrazekUkázala se Boží milost, která přináší spásu všem lidem a vychovává nás k tomu, abychom se zřekli bezbožnosti a světských vášní, žili rozumně, spravedlivě a zbožně v tomto věku a očekávali blažené splnění naděje a příchod slávy velikého Boha a našeho Spasitele Ježíše Krista. On se za nás obětoval, aby nás vykoupil ze všeho hříchu a posvětil za svůj vlastní lid, horlivý v dobrých skutcích. (Titovi 2:11-14)

 
Celý příspěvek