Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

14. 1. 2008

Ježíš na cestě marnotratného syna

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Nechť je mezi vámi takové smýšlení, jako v Kristu Ježíši: Způsobem bytí byl roven Bohu, a přece na své rovnosti nelpěl, nýbrž sám sebe zmařil, vzal na sebe způsob služebníka, stal se jedním z lidí. A v podobě člověka se ponížil, v poslušnosti podstoupil i smrt, a to smrt na kříži. (Filipským 2:5-8)

 
Celý příspěvek

6. 1. 2008

Radost v utrpení

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV roce 2000 se v Amsterdamu konala celosvětová konference o evangelizaci a misii, kterou svolal známý evangelista Billy Graham. Této konference se účastnili také delegáti z naší církve. Na této konferenci se Billy Graham osobně setkal s masajským bojovníkem Josephem, který je neohroženým kazatelem evangelia. Poslechněte si příběh tohoto Josepha. Ještě jako nevěřící potkal Joseph nějakého křesťana, který mu svědčil o Ježíši Kristu. Joseph na místě činil pokání a přijal Ježíše Krista jako svého Pána. Byl naplněn obrovskou radostí a okamžitě se rozhodl, že musí jít do své vesnice a podělit se s lidmi o radostnou zprávu o Spasiteli, který svou smrtí vykoupil člověka z hříchu.

 
Celý příspěvek

29. 12. 2007

Ukázala se Boží milost

/ Rubrika: Kázání

ObrazekUkázala se Boží milost, která přináší spásu všem lidem a vychovává nás k tomu, abychom se zřekli bezbožnosti a světských vášní, žili rozumně, spravedlivě a zbožně v tomto věku a očekávali blažené splnění naděje a příchod slávy velikého Boha a našeho Spasitele Ježíše Krista. On se za nás obětoval, aby nás vykoupil ze všeho hříchu a posvětil za svůj vlastní lid, horlivý v dobrých skutcích. (Titovi 2:11-14)

 
Celý příspěvek

16. 12. 2007

Na pokraji smrti

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Minulý týden jsme společně přemýšleli o Ježíšově poselství městu Filadelfia, tak jak je zapsáno v druhé části knihy zjevení. Text na třetí adventní neděli je text ze začátku stejné kapitoly. Jde o text, který je poselstvím sboru v městě Sardis. Město Sardis leží v dnešním Turecku a bylo obnoveno v šedesátých létech minulého století. Historicky je to však jedno z nejstarších měst Malé Asie. Svého největšího rozmachu dosáhlo v sedmém století před Kristem a potom už zažívalo pouze pád z té původní slávy. Dalším primátem, který toto město drží je to, že pravděpodobně právě tam se v době rozkvětu města začalo s ražením mincí a to za vlády krále Croesuse, který získával zlato ze zlatonosné řeky, která městem protékala.

 
Celý příspěvek

10. 12. 2007

Boží adventní nadílka

/ Rubrika: Kázání
ObrazekCo děláte, když se Vám nahlásí návštěva? Uklízíte a připravujete se na ni. Advent je období očekávání Božího navštívení. Takže se musíme každý zeptat, nepotřebuji si náhodou uklidit před vlastním prahem? Dnešní text nás také vyzývá k přípravě na Boží navštívení a dává nám praktické rady, jak se máme připravit.

 
Celý příspěvek

26. 11. 2007

Ježíš přijde znovu, jsi připraven?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Nebe a země pominou, ale má slova nepominou. O onom dni či hodině neví nikdo, ani andělé v nebi, ani Syn, jenom Otec. Mějte se na pozoru, neboť nevíte, kdy ten čas přijde. Jako člověk, který je na cestách: než opustil svůj dům, dal každému služebníku odpovědnost za jeho práci a vrátnému nařídil, aby bděl. Bděte tedy, neboť nevíte, kdy pán domu přijde, zda večer, či o půlnoci, nebo za kuropění, nebo ráno; aby vás nenalezl spící, až znenadání přijde. Co vám říkám, říkám všem: Bděte!" (Marek 13:31-37)

 
Celý příspěvek

20. 11. 2007

Působení Ducha svatého

/ Rubrika: Kázání

ObrazekEvangelista Moody jednou ve svém kázání vytáhl sklenici a zeptal se přítomných, jak by z té sklenice mohl dostat ven vzduch. Jeden z posluchačů navrhl odsát ho pumpou a vytvořit vakuum. Moody podotknul, že vakuum by ta sklenice nevydržela a rozpadla by se. Když nepřicházela žádná další odpověď, nalil do té sklenice vodu a poukázal na to, že se často snažíme vysát hřích z našeho života. Místo toho se máme nechat naplnit Duchem svatým.

 
Celý příspěvek

13. 11. 2007

Křesťan neotročí hříchu, ale Bohu

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV neděli 3.prosinec 1967 vykonal doktor Christian Barnard z Kapského Města v Africe první úspěšnou transplantaci srdce a stal se díky tomu hrdinou. Všechny noviny ukazovaly jeho fotografii, a přestože pacient s operovaným srdcem o 18 dní později zemřel, Barnard je nazýván otcem srdeční transplantace. Tento doktor ve své době věděl o lidském srdci více, než kdokoli jiný. Zachránil mnoho životů, protože se naučil dát jim nové srdce. Přesto se stalo něco neobvyklého.

 
Celý příspěvek

21. 10. 2007

Neděle: na ryby nebo do shromáždění?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

V roce 1929 zavedl SSSR pětidenní týden, který měl čtyři pracovní dny a jeden volný. Cílem bylo ještě lépe využít lidské síly v budování socialismu. Tento sovětský experiment trval plných jedenáct let, než si tvrdošíjní představitele vedení SSSR přiznali, že není efektivní. Experiment byl zrušen 27. června 1940.

 
Celý příspěvek

14. 10. 2007

Láska: otázka života a smrti

/ Rubrika: Kázání

ObrazekKdyž se dnes řekne láska, tak si jedni představí sex, druzí si představí domácího mazlíčka, který nikdy nezradí a třetí máchnou rukou a řeknou, že pro lásku už tady není místo. Slyšel jsem o jedné ženě, která kdysi řekla, že by své děti nemohla posílat do křesťanských tříd, protože tam jsou vedeni k pokoře, odpuštění, vzájemné lásce a to už prostě dneska neplatí. Říkala, že chce, aby se její syn uměl o své postavení porvat a k tomu potřebuje patřičnou hrubost, která křesťanům není vlastní.

 
Celý příspěvek