Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

30. 1. 2007

Ježíš vidí, zná a dává - Rozhlasové bohoslužby z Oldřichovic

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Sedl si naproti chrámové pokladnici a díval se, jak do ní lidé vhazují peníze. A mnozí bohatí dávali mnoho. Přišla také jedna chudá vdova a vhodila dvě drobné mince, dohromady čtyrák. Zavolal své učedníky a řekl jim: "Amen, pravím vám, tato chudá vdova dala víc, než všichni ostatní, kteří dávali do pokladnice. Všichni totiž dávali ze svého nadbytku, ona však ze svého nedostatku: dala, co měla, všechno, z čeho měla být živa." (Marek 12:41-44)

 
Celý příspěvek

23. 1. 2007

Reagujeme na hřích

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

I stalo se slovo Hospodinovo k Elijáši Tišbejskému:"Vstaň a jdi vstříc Achabovi, králi izraelskému ze Samaří. Je právě v Nábotově vinici; šel tam, aby ji zabral. Promluv k němu: »Toto praví Hospodin: Zavraždil jsi a teď si zabíráš.« Ohlas mu: »Toto praví Hospodin: Na místě, kde psi chlemtali krev Nábotovu, budou psi chlemtat i tvoji krev.«" Achab řekl Elijášovi: "Přece jsi mě našel, můj nepříteli?" On řekl: "Našel, protože ses zaprodal a dopouštíš se toho, co je zlé v Hospodinových očích. Hle, praví Hospodin, uvedu na tebe zlo, vymetu ty, kdo přijdou po tobě, vyhladím Achabovi toho, jenž močí na stěnu, a v Izraeli zajatého i zanechaného...

 
Celý příspěvek

8. 1. 2007

Ježíš zná každý detail tvého života

/ Rubrika: Kázání

Obrazek... V jednom z prvních roků jeho služby vydělal 30 liber.  Na živobytí měl 28 liber, 2 libry dal Bohu. O rok později vydělal 60 liber. Řekl, že na živobytí mu stačí 28 liber a 32 dal Bohu. Podobně pokračoval celý život. Ví se o tom, že jen z honorářů z prodeje knih dal Bohu téměř 50 000 liber. Wesley byl i ve finanční oblasti věrný Bohu.

 
Celý příspěvek

31. 12. 2006

Zůstat – ale kde?

/ Rubrika: Kázání

ObrazekDnes je poslední den roku 2006. Všude kolem sebe slyšíme mnoho vyhodnocování toho, jak tento rok dopadl. Dovídáme se, že většina ekonomických faktorů vykazuje letos ekonomický růst. Dovídáme se, že koruna posilovala k většině měn. Dovídáme se, že se od jara nepodařilo vyslovit důvěru vládě. Připomínáme si sportovní úspěchy a neúspěchy a mohli bychom dlouho pokračovat. Je dobrým zvykem, že nehodnotí jen země či národy, ale i jednotlivci. Jaký pro vás byl tento rok? Jak se vedlo v práci? Jak v rodině? Jak jste na tom finančně? Jak to vypadá se zlozvyky, kterých jsme se chtěli zbavit? To všechno jsou dobré a důležité otázky.

 
Celý příspěvek

26. 12. 2006

Panáček nebo Pán pánů?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Mnohokrát a mnoha způsoby mluvil kdysi Bůh k otcům skrze proroky, [ale] v těchto posledních dnech mluvil k nám skrze [svého] Syna, jehož ustanovil za dědice všeho a skrze něhož také stvořil světy. On je jasem [jeho] slávy a vyjádřením jeho podstaty; slovem svojí moci udržuje všechno, [co je]. Když sám skrze sebe vykonal očištění našich hříchů, posadil se po pravici Velebnosti na výsostech. (Židům 1:1-3)

 
Celý příspěvek

24. 12. 2006

Co s Ježíšem?

/ Rubrika: Kázání

Obrazek

Ve středu tento týden proběhla našimi médii zpráva, že v Polsku mají poslanci rozhodovat o tom, zda prohlásí Ježíše Krista králem Polska. Určitě zajímavá byla reakce některých církevní představitelů, kteří se postavili proti tomuto návrhu a víceméně požádali, aby se jim politici nepletli do církevních záležitostí. Proč taková reakce?

 

 
Celý příspěvek

3. 12. 2006

Advent se ptá: Jsi připraven?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Běda pastýřům, kteří hubí a rozptylují ovce mé pastvy," je výrok Hospodinův. Proto Hospodin, Bůh Izraele, praví proti těm pastýřům, pastýřům svého lidu, toto: "Mé ovce rozptylujete, rozháníte je a nedohlížíte na ně. Hle, já vás za vaše zlé skutky ztrestám, je výrok Hospodinův. Sám shromáždím pozůstatek svých ovcí ze všech zemí, kam jsem je rozehnal, a přivedu je zpět na jejich nivy a budou plodné a rozmnoží se. Ustanovím nad nimi pastýře a ti je budou pást, nebudou se již bát ani děsit a žádná nebude pohřešována, je výrok Hospodinův." (Jeremjáš 23:1-4)

 
Celý příspěvek

26. 11. 2006

Novinka, která není ve slevě

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV posledních dnech jsme svědky toho, jak firmy prezentují novinky, které připravily na předvánoční trh. Objevují se novinky, o kterých se nám před léty ani nezdálo. Mobily, které jsou i fotoaparátem, kamerou, diktafonem, diářem a přehrávačem hudby. Objevují se kapesní MP4 přehrávače, které jsou menší než vaše peněženka, a na kterých si můžete pouštět filmy. Novinkou jsou často i nové hypermarkety, které se objevují. Třinecké Tesco budiž toho důkazem. I v Bibli se dočteme o novinkách; dnes si o jedné přečteme.

 
Celý příspěvek

20. 11. 2006

Bůh očekává výnos

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Lidé se k němu scházeli ve velkých zástupech a přicházeli z mnoha měst. Mluvil k nim v podobenství: "Vyšel rozsévač rozsívat semeno. Když rozsíval, padlo některé zrno podél cesty, bylo pošlapáno a ptáci je sezobali. Jiné padlo na skálu, vzešlo a uschlo, protože nemělo vláhu. Jiné padlo doprostřed trní; trní rostlo a udusilo je. A jiné padlo do země dobré, vzrostlo a přineslo stonásobný užitek."

 
Celý příspěvek

12. 11. 2006

Zarmoucen Bohem

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
ObrazekPříští neděle je neděle pokání a já se chci dnes společně s vámi podívat do Bible na to, co je to pokání. Před jistou dobou jsem začal své kázání oznámením, že vám prozradím něco na jednoho z presbyterů. Neřekl jsem nic, dělal jsem si legraci. Nicméně jsem se rozhodl, že na rozdíl od minula, dnes vám opravdu řeknu, s kým mám v tomto sboru rozhodně největší problémy. Jeho jméno je Michal Klus. Ano, nejvíce problémů mám se sebou samým, s mým hříchem, s mých charakterem, s mým chováním. Se sebou samým mám rozhodně nejvíce práce.
 
Celý příspěvek