Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 9. 2008

Žasnu nad tím

V životě člověka se nám občas přihodí něco, nad čím pozitivně žasneme. O prázdninách jsem žasl nad úžasnou scenérií v sedle mezi Rozsutci v Malé Fatře. O několik dní později jsem žasl nad tím, kolik nádherných praváků (a teď mám na mysli houby) lze najít na několika metrech čtverečních. Sbíral jsem je jako brambory při dobré úrodě. Jindy žasnu nad tím, jakou fantazií mají mé děti a co zase vymyslí.

Často žasnu i nad některými výroky Božího slova. Jedním z nich je ten zapsaný v Žalmu 37:23 Hospodin činí krok muže pevným, našel zalíbení v jeho cestě.“

Ta první část hovoří o tom, že Bůh utvrzuje naše kroky. Můžeme si to obrazně představit, že Bůh bere naši nohu do svých rukou a pokládá jí tam, kde je pevné podloží, kde neuklouzneme. Takový je Pán Bůh a tak zachází s naším životem. To je určitě důvod k úžasu.

Ještě více však žasnu nad tou druhou části toho verš: „[Hospodin] našel zalíbení v jeho cestě.“ To je něco neuvěřitelného. Hospodin našel zalíbení v cestě věřícího člověk. Bůh má zalíbení v mém životě – to mne absolutně ohromuje. Vždyť vím, kolik špíny je v mém životě, kolik selhání. Já se znám a vím, kolik je v mém životě pokrytectví, lenosti, pýchy neochoty. Znám se a vím, jak se dokážu naštvat a urazit, vím jak lehce dokážu někoho pomluvit, vím jak lehce dokážu zranit ... a Bůh tady říká, že o mně a o každém, kdo mu patří, platí, že se Mu líbí naše životy.

Jak je to možné? Vždyť víme, že Bůh nenávidí hřích a my jsme tím hříchem prosákli skrz na skrz. Je tomu tak proto, protože Bůh ví, že nejsme a na tomto světě nebudeme dokonali. Je tomu tak proto, že jako věřící lidé svůj hřích vyznáváme a litujeme ho. Je tomu tak proto, protože Ježíš Kristus za každý nás hřích zaplatil svou smrtí na golgatském kříži a takto jej odpustil. Proto má Ježíš zalíbení v našem životě. A nám nezbývá než nad tím žasnout a děkovat Mu a věřím, že i vy žasnete a děkujete, protože máme velikého Boha.

Bůh má zalíbení v našich životech – to mně naplňuje obrovskou radostí a vděčností a také láskou k Němu. Je tak dobrý! Kéž to nikdy nevezmeme na lehkou váhu. Kéž nad tím denně žasneme.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář