Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 12. 2008

Otázky a odpovědi

ObrazekRozhodl jsem se pro další krok ve fungování těchto stránek a to dát příležitost k otázkám. V komentáři k tomuto příspěvku můžete pokládat otázky týkající se křesťanství, biblických textů a víry vůbec. Určitě se najdou otázky, s kterými si nebudu vědět rady. S některými otázkami možná v diskuzi poradí někdo jiný. A možná se najde něco, s čím budu schopen pomoci. Uvidíme. Takže pokud máte dotaz, napiště jej do komentáře k tomuto článku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Eva, 20. 4. 2012 9:45

Děkuji Vám za vše, co jste mi k tomu napsal. A musím souhlasit, že je nebezpečné věřit lidskému úsudku a dělat ukvapené závěry (zvláště jde-li o takto důležité věci). Někdy je ale trochu obtížně rozeznatelné, co má zásadní význam a kde jde naopak jen o slovíčkaření. A máte rozhodně pravdu i v tom, že ten jediný, kdo nás ve své milosti vede a tu pravdu nám skrze svatého Ducha zjevuje, je opravdu jedině Bůh. Věřím tedy, že budeme-li s upřímnou modlitbou a otevřeným srdcem přistupovat k Božímu Slovu, dojdeme toho požehnání, že porozumíme...

Re: Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

ernest ferenc, 4. 4. 2016 17:43

zdravym vas mi všychní zme cizinci na tomto světe nic neny naše proč pranit nekomu nejaky štat zem řikat jim mi vas tady nechceme to je muj nazor

Re: Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

ernest ferenc, 4. 4. 2016 17:44

zdravym vas mi všychní zme cizinci na tomto světe nic neny naše proč pranit nekomu nejaky štat zem řikat jim mi vas tady nechceme to je muj nazor

Re: Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Kurt Müller , 10. 9. 2016 21:08

Skutečnost, že Ježíš se zjevoval v neděli, ještě neznamená, že musel vstát v neděli ráno nebo až po začátku neděle (v sobotu v noci).

Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Kaplan, 23. 7. 2015 11:12

Pani Evo , sice jsem na těch to stránkách jen host ale i mince má dvě strany , rád bych vám něco poslal emailem, ohledně desatera a zachovávání dne odpočinku. Můj email: Jesusiswinner@seznam.cz

Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Kurt Müller , 10. 9. 2016 21:04

Zkuste najít v Bibli verše, že Ježíš byl ukřižován v pátek a vstal v neděli ráno. A verš Mat 12,40 vám nic neříká? Pokud chceme dělat závažné závěry, stojí za to číst Bibli přesně. Pán Ježíš řekl, že je pánem soboty, proto svěťte neděli?

Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Kurt Müller , 10. 9. 2016 21:05

Zkuste najít v Bibli verše, že Ježíš byl ukřižován v pátek a vstal v neděli ráno. A verš Mat 12,40 vám nic neříká? Pokud chceme dělat závažné závěry, stojí za to číst Bibli přesně. Pán Ježíš řekl, že je pánem soboty, proto svěťte neděli?

Re: Re: Adventisté a sobota.

Kaplan, 15. 7. 2015 10:40

Pravda je v písmu a né v lidské tradici. 1. Janova 5,3 - To je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání. A jeho přikázání nejsou těžká.Jan 15,10 - Zachováte-li má přikázání, zůstanete v mé lásce, jako já jsem zachoval přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce.

Re: Re: Re: Adventisté a sobota.

Michal, 15. 7. 2015 10:52

Amen

Re: Adventisté a sobota.

Zdenka, 26. 6. 2016 17:35

Opírala bych se jen o Slovo Boží zapsané v Bibli, které nás v (Římanech 14:5) učí, že někdo si cení jednoho dne nad jiné, pro někoho je den jako den. Každý si máme hledět svého a bratři ve víře se nemají hádat o slova, ale máme si navzájem pomáhat v lásce (Galatským:5,13-16), protože naplněním zákona je láska nejen k Bohu, ale k bližním. Na této zemi jsme jen dočasnými přistěhovalci a nemáme zde trvalé místo. Snažme se proto najít cestu zpět tam, odkud jsme sem přišli. Pánova přikázání nejsou těžká...chce abychom milovali jedni druhé více než-li sebe samé (Galatským:6,1-10).Máme k sobě být milosrdní a máme si odpouštět.Jen tak půjdeme stejnou cestou jako Ježíš.Nemáme soudit jiné, abychom nebyli souzeni, ale máme se snažit poznat Boží charakter. Ozeáš:6,6

Re: Re: Adventisté a sobota.

Zdenka , 26. 6. 2016 17:55

Chci ještě dodat, že to, co jsem napsala výše, platí jen pro dobu MILOSTI - období platnosti Nové smlouvy = do příchodu Krista pro církev, kdy může každý člověk vírou přijmout Ježíšovu zástupnou oběť. Jakmile tato doba pomine a podle (Matouše:25) bude lidstvo příchodem ženicha rozděleno na dvě skupiny, tak pro ty, kteří zde budou ponecháni, již nebude platit MILOST Kristova, ale všichni budou souzeni podle zákona. A v Mojžíšově zákoně je uzákoněna jako Boží den SOBOTA. Nyní jsme však pod MILOSTÍ a tak Ježíš je Pánem i nad sobotou. Je jen v na jeho rozhodnutí, koho uzná hodným spásy a koho z nás zde ponechá. Je na něm, nad kým z nás se smiluje a nad kým se slituje. My máme jít a kázat evangelium i ostatním, aby i oni měli šanci na pokání a uvěřili v Krista Spasitele. Milostí jsme spaseni skrze víru. Není to podle učení Bible za naše skutky, aby se nikdo nemohl chlubit, ale je to Boží dar těm, kteří milují Boha i své bližní.

Proč Ježíš odešel

RD, 28. 4. 2016 0:52

Proč Ježíš odešel po svém vzkříšení a nezůstal na zemi společně s apoštoly ?

Re: Proč Ježíš odešel

Zdenka, 30. 5. 2016 7:45

Odpovědi na takové otázky, nalezneme v Bibli. Na tuto otázku hledejte odpověď v evangeliu Jana, 16.kapitole. A pak také v kapitole 14. Kdyby tady Ježíš zůstal, nikdy by nemohl poslat svého Ducha, který zde není jen pro hrstku těch, které je člověk schopný obejít a oslovit za života v lidském těle. Duch pravdy pracuje s každým z nás, kdo pozveme Ježíše k sobě, s každým, kdo věří v Krista Spasitele. Pracuje ve všech generacích od doby kdy byl na zemi poslán a připravuje nás na přechod ze života na zemi, do života v nebi. Až budeme připraveni na život v nebi a budou tam pro nás připraveny příbytky, přijde Pán osobně v těle a vezme nás s sebou tam, kde je On. Tak je to psáno ve Slově Božím v Bibli.

Re: Re: Proč Ježíš odešel

RD, 23. 8. 2016 13:17

Děkuji, ptal jsem se účelově :). Je tedy pravdou, že jediný Bůh je Svatý Duch jak Otec tak i Syn ? Před pár roky jsem dostal fyzicky bílý kamének od Svatého Ducha, dle vašeho poznání božího písma jedná se o kamének fyzický anebo se jedná o symbol ? Pro představu jak to myslím s tím Svatým Duchem jako jediným Bohem posílám grafické zpracování.

https://postimg.org/image/thezutqav/

Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

Michal, 24. 8. 2016 13:59

Díky za grafické zpracování. Úplně všemu, co jste napsal nerozumím. Ale v učení o trojici, dle mne Bible učí následovné tří zásadní pravdy:
1. Bůh je o třech osobách.
2. Každá osoba je plně Bohem.
3. Je jeden Bůh.
To je základ a z toho potom vycházejí další pravdy. Přeji velký užitek ze studia Božího slova!

Re: Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

RD, 24. 8. 2016 21:53

V kolika verších bible se objevuje slovo trojice ? Nemohla vzniknout trojice špatným pochopením slova božího ? Na koncilu kde to schválili nebyli všichni s tímto usnesením za jedno. Kdežto apoštolové byli po seslání Svatého ducha ze vším za jedno.
Pokud bibli čtu a chápu správně je tam psáno :
Bůh je jediný, Bůh je duch, Bůh je Svatý...tedy jako dítě bych to pochopil, že jediný Bůh je Svatý Duch. Pak je psáno, že Otec, Syn i Duch jsou jedno a ne za tři.
Tím bílým kaménkem jsem myslel tento verš :

Kdo má uši, slyš, co Duch praví církvím: Tomu, kdo zvítězí, dám jíst ze skryté many; dám mu bílý kamének, a na tom kaménku je napsáno nové jméno, které nezná nikdo než ten, kdo je dostává.“

A tedy se ptám zda se jedná o fyzický kamének anebo symbol.
Znáte někoho kdo tento kamének dostal ?


Re: Re: Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

Michal, 25. 8. 2016 13:45

Když se ptáte, v kolika verších Bible se objevuje slovo trojice, tak jistě znáte odpověď.  V této formě jednou, v jiných pádech ještě 13 krát. Ale samozřejmě ani jednou ve smyslu, o kterém hovoříme. 
Já jsem přesvědčen, že každá osoba trojice je osobou. Otec, Syn i Duch. Máme v Bibli verše, kde máme všechny tři osoby trojice v akci ve stejný čas. Zároveň jsem přesvědčen, že jsou si ve svém božství rovny, přestože mají různé role. A nakonec jsme přesvědčen, že to nejsou tři Bohové, ale jeden Bůh, jak dosvědčuje Písmo.
Takže, na trojici máme zjevně odlišný názor. A tak bychom to asi v úctě mohli nechat. Pravděpodobně jeden druhého v internetové debatě nepřesvědčíme a možná můžeme naši energii využít lépe. Naší nadějí je, že Ježíše, který je Pravdou, nás vysvobodí a uvede do poznání pravdy.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

RD, 25. 8. 2016 20:35

Zajímal mě čistě Váš názor, je jasné že dohadovat se o trojici by bylo zbytečné :) vedou se o tom dohady tisíce let :). A co ten bílý kamének ?
Díky za odpověď.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

Michal, 26. 8. 2016 17:03

Já ho považuji za symbol, stejně jako třeba železnou berlu, hvězdu jitřní, bílý šat, sloup v chrámu, ap.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč Ježíš odešel

RD, 26. 8. 2016 17:19

Děkuji za odpověď. Ptal jsem se, protože jsem jej dostal ve fyzické podobě a znám i nové jméno. Ale bohužel jsem ještě nenašel nikoho kdo by jej dostal také i to nové jméno.

Ať se Vám daří.